Blog

  • marielleslifestyle

Back on the blog


De laatste tijd hebben jullie niet veel van me gehoord op mijn blog. In plaats van mijn excuses aanbieden, wil ik jullie uitleggen waar dit door komt. Nee er is niets ernstigs aan de hand, met de kleine gaat nog alles goed.Lockdown

Vanaf het moment dat we terug kwamen uit Athene, was de intelligente lockdown begonnen in Nederland. Hoewel ik me nog niet op en top zwanger voelde, doordat ik de kleine nog niet voelde bewegen of een goed zichtbare buik had, heb ik hier ontzettend van genoten. Mijn werk ging vanaf dat moment ook dicht, dus ik had ruim de tijd om me te focussen op baby dingen. Ideaal om inspiratie op te doen voor de babykamer, kraamzorg uit te kiezen, alvast te oriënteren naar kinderopvang, maar ook om te poetsen en op te ruimen. Als ik weinig energie had, gaf ik mezelf de tijd om op te laden. Bandenpijn? Dan even een rustmomentje inlassen. Naarmate de weken verstreken, kreeg ik wel weer zin om te gaan werken.


Back to work

Met 25 weken zwangerschap ging mijn werk weer open, dus ging ook ik weer aan de slag. Inmiddels kon ik de kleine goed voelen en genoot ik daar intens van, ook tijdens het werk. Als ik wat minder energie had, kon ik dat aangeven en mijn collega’s zijn al die tijd super begripvol en behulpzaam geweest. Echt ontzettend fijn! Het is niet realistisch om te zeggen dat ik helemaal geen klachten van kwaaltjes heb gehad sindsdien, maar ik vind het best meevallen tot nu toe. Sinds de start van trimester 3, kom ik de ene keer vermoeider thuis van het werk dan de andere keer, maar dat hoort erbij.


Hormonen

Waar ik misschien nog wel het meeste last van heb is zwangerschapsbrein. Ik kan steeds minder onthouden, en na een dag werken zit mijn hoofd echt wel vol met informatie. Wat ik ook merk, is dat ik langzaamaan steeds minder interesse heb in het schrijven van blogs of delen van mijn dagelijks leven op Instagram. Ook het bekijken van Instagrampagina’s die ik normaal gesproken veel volg, interesseert me steeds minder. Misschien komt het omdat mijn hoofd zo snel vol zit, maar het kan ook zijn dat ik al een soort van aan het cocoonen ben. Als ik vrij ben van het werk, of ’s ochtends wat langer mag blijven liggen in verband met de huidige wisselende diensten, vind ik het heerlijk om langer in bed te blijven liggen. Of gedurende de dag of voor het slapen geruime tijd op bed te gaan liggen en in contact te komen met de kleine. Voelen hoe die voetjes weer eens in mijn maag of tegen mijn ribben aankomen, of genieten van de plopjes van het hikken. Ondertussen lekker tegen de kleine praten en ’s avonds voor het slapen gaan lekker mijn buik insmeren. Op zo’n moment wordt ik helemaal zen en kan ik optimaal ontspannen. Dit gaat op een natuurlijke manier zijn gang, en ik heb gemerkt dat ik steeds meer behoefte heb aan dit soort momenten.


Zwangerschapsverlof

Op de dag dat dit blog online komt heb ik nog maar 1 week te werken, en eerlijk is eerlijk ik ben er ook wel bijna aan toe. Zeker nu ik merk dat het aantal cocoonmomentjes op een vrije dag toenemen. De laatste loodjes zitten er dus echt aan te komen.In deze blog serie ‘Mommy to be’ houd ik jullie op de hoogte van alle ontwikkelen rondom mijn zwangerschap. Van de keuze om voor een kindje te gaan tot de uiteindelijke bevalling. Vanaf nu komt er in deze categorie regelmatig een blog online, dus blijf de website in de gaten houden!

19 keer bekeken

© 2018 by Mariëlle Nooijen. Proudly created with Wix.com

  • Facebook Basic Black
  • Black Instagram Icon