Blog

  • marielleslifestyle

Dagboek aan mijn kleine spruit #11


Dag lieve kleine spruit,


Er is weer veel gebeurd. We hebben een instructie gehad op het werk over coronaprotocol, ik heb de kinkhoest vaccinatie gehad, de intake van de kraamzorg is afgenomen, ik heb inmiddels mijn 1e werkdag weer gehad én ik ben preventief getest op zwangerschapssuiker. Genoeg te vertellen dus.De dinsdag voor het werk weer open zou gaan hadden we de instructie over het coronaprotocol. Alles was in principe klaar, alle voorzorgsmaatregelen zoals plexiglas schermen, de verdeling van de wachtruimte en dergelijke. We werden geïnstrueerd hoe we moesten werken met 1,5 meter afstand én met de afspraken die gemaakt zijn, er werd ons verteld waar we mochten gaan zitten om te lunchen en eventuele vragen werden nog besproken. Aan het begin van de middag waren we ongeveer klaar, dus ik kon op tijd weer naar huis.


De volgende dag ben ik de kinkhoest vaccinatie gaan halen op het consultatiebureau. Het was even flink zoeken, want ik was er nog nooit geweest. Papa en ik vonden het belangrijk dat ik deze vaccinatie zou halen, zodat jij in de eerste maanden na je geboorte beschermd zou zijn. Sinds 1 januari dit jaar is deze vaccinatie ook nog eens gratis, dus dat scheelt weer! Ik was erg blij dat ik de vaccinatie heb gehaald, want als het goed is betekent dit dat je een prikje minder krijgt straks. Dat betekent dus voor jou 1x minder last van ongemak door het prikje, en dat was die spierpijn die ik door de prik heb gehad het wel waard.


De dag daarna kwam er een medewerker van Kraamzus, de kraamzorg die we hadden gekozen, voor de intake. Zij heeft ons een persoonlijke map gegeven en in het gesprek al een beetje wegwijs gemaakt met hoe het ongeveer zal verlopen in de kraamweek. Ze heeft onder andere duidelijk gemaakt wat de taken zijn van de kraamzorg, zodat we nu duidelijk weten wat we kunnen verwachten. Daarnaast hebben we wat vragen beantwoord en onze voorkeuren uitgesproken. Al die informatie had de medewerker netjes in ons dossier genoteerd en na ongeveer een uurtje was de intake afgelopen.


Vervolgens was het weekend, en na het weekend had ik alweer mijn 1e werkdag. Aan de ene kant was ik óntzettend blij dat ik weer aan het werk kon, aan de andere kant was het ook wel wennen. De manier van werken is natuurlijk compleet veranderd, we moeten handschoenen aan en mondkapjes op en we zijn continu aan het poetsen. De dynamiek is wel wat veranderd nu, ten opzichte van voor de lockdown, maar niet iets wat vervelend is. Ik denk dat iedereen gewoon aan de nieuwe situatie moet wennen. Zoals ze op tv zeggen ‘Wennen aan het nieuwe normaal’.


In dezelfde week als mijn 1e werkdag had ik ook nog een preventieve test voor zwangerschapssuiker. Aangezien ik een verleden heb met PCOS, is dat iets wat ze uit voorzorg uit laten voeren. Ik had oma gevraagd om mee te rijden, omdat ik het geen goed plan vond om te gaan auto rijden terwijl ik nuchter moest zijn voor het bloed prikken én zwanger ben. Ik moest 2 keer bloed prikken, de eerste keer dus nuchter. Daarna kreeg ik een stroperig glucose drankje en moest ik 2 uur wachten om daarna weer geprikt te worden. Ik had al gehoord van mensen om me heen dat het drankje echt vies was, maar ik vond het zelf wel meevallen. Tussen de 2 prikmomenten in zijn we naar huis gereden om even wat te drinken. Ik mocht alleen water drinken of thee zonder suiker, honing of melk, anders zou het de test kunnen beïnvloeden. Tot nu toe heb ik nog niets gehoord van de verloskundige, dus ik neem aan dat er geen te hoge waarden uit zijn gekomen, anders hadden ze me al veel eerder gebeld.


En anders wachten we gewoon af.

Dag lieve kleine spruit, ik schrijf je snel weer.

Mama houdt van je xx


In deze blog serie ‘Mommy to be’ houd ik jullie op de hoogte van alle ontwikkelen rondom mijn zwangerschap. Van de keuze om voor een kindje te gaan tot de uiteindelijke bevalling. Vanaf nu komt er in deze categorie regelmatig een blog online, dus blijf de website in de gaten houden!

© 2018 by Mariëlle Nooijen. Proudly created with Wix.com

  • Facebook Basic Black
  • Black Instagram Icon