Blog

  • marielleslifestyle

Dagboek aan mijn kleine spruit #2


Vanochtend heb ik de verloskundige gebeld. Ik kon me ook via internet aanmelden, maar vond het fijner om te bellen. En dat is maar goed ook. De telefoniste was heel aardig en ik kreeg meteen het gevoel dat ik gehoord werd. Omdat het natuurlijk mijn eerste zwangerschap is, gaf ze veel uitleg en info.Dat was wel heel erg fijn. Ik heb namelijk last van steken in mijn buik en buikpijn. Misschien wel omdat je heel duidelijk wilt laten merken ‘Hier ben ik mama’. En dat vind ik ook helemaal niet erg. Het gevoel blijft gewoon niet prettig en ik wil er zeker van zijn dat er niets met jou aan de hand is. De telefoniste heeft me verzekerd dat het waarschijnlijk komt door een veranderend lichaam, maar als er iets verandert, dan mag ik zeker bellen. Dat telefoontje luchtte dus heel erg op. We hebben ook bepaald hoeveel weken ik nu zwanger ben. 5 weken en 2 dagen. Over 3 weken gaan we dus zien of je hartje klopt. En in week 11 hebben we de termijn echo. Net voordat papa en ik op vakantie gaan naar Griekenland.


Wat ik verder heb gedaan vandaag? Naast wat huishoudelijke dingetjes, ben ik bezig geweest met verrassingen voor familie en vrienden. Of we cadeaus geven en welke, om aan te kondigen dat we zwanger zijn van jou! Als ik daarmee bezig ben, kan ik niet wachten om het te vertellen. Ben zo benieuwd naar alle reacties. Ook heb ik me nog snel voordat ik ging slapen, ingeschreven bij Moeders voor Moeders. Daar ging nog wel het een en ander aan vooraf. Ik moest namelijk nagaan bij opa en oma of ik aan de deelname voorwaarden voldoe. Papa en ik hebben dus heel goed nagedacht over hoe ik dat kon vragen. Hopelijk hadden ze niets door. Gelukkig mag ik meedoen! Nu afwachten tot ik gebeld wordt voor een afspraak.


Nu bedenk ik me ineens dat toch 2 mensen het weten, behalve papa en ik. De verloskundige, of eigenlijk de telefoniste van de verloskundigenpraktijk en nu dus ook mijn contactpersoon van moeders voor moeders.


We moeten wel nog even wachten tot we het tegen meerdere mensen kunnen vertellen. Tot die tijd ga ik andere moeders helpen.


Dag lieve kleine spruit, mama houdt van je xxIn deze blog serie ‘Mommy to be’ houd ik jullie op de hoogte van alle ontwikkelen rondom mijn zwangerschap. Van de keuze om voor een kindje te gaan tot de uiteindelijke bevalling. Vanaf nu komt er in deze categorie regelmatig een blog online, dus blijf de website in de gaten houden!

24 keer bekeken

© 2018 by Mariëlle Nooijen. Proudly created with Wix.com

  • Facebook Basic Black
  • Black Instagram Icon