Blog

  • marielleslifestyle

Dagboek aan mijn kleine spruit #3


Dag lieve kleine spruit,


Vandaag had ik een afspraak met de contactpersoon van moeders voor moeders en kwam oma er per ongeluk achter dat ik zwanger ben van jou! Oeps.Ik was samen met oma ’s ochtends even weg geweest en ze vroeg of we samen zouden lunchen. Dat kon wel, maar oma moest wel weer op tijd weg zijn, omdat ik om 14.00 uur de afspraak had met die contactpersoon. Ik had snel het smoesje bedacht dat ik om 14.00 uur ging wandelen met een vriendin, zodat oma voor die tijd weg zou zijn. In de veronderstelling dat ik dit klusje had geklaard gingen we samen de tafel dekken en de lunch klaarmaken.


Mijn telefoon lag ondertussen op tafel met het scherm naar boven. Ik had ‘m op stil staan zoals altijd, en ik had geen idee dat de afspraak van 14.00 uur op mijn scherm verscheen terwijl oma de tafel aan het dekken was. Ik weet al niet meer waar ik mee bezig was toen oma vroeg ‘Hé een afspraak met moeders voor moeders, heb je toch een afspraak gemaakt voor meer informatie?’. Mijn eerste gedachte was Oh nee! Nu komt ze er toch achter. Ondertussen draaide ik me om en kon ik mijn emoties inmiddels niet meer bedwingen. Daar stond ik met tranen in mijn ogen. Oma had het niet meteen door terwijl ze terug de keuken in liep, maar toen ze mee aankeek zei ze ‘Of is er iets anders aan de hand? Is het zover!?’. Oma sprong een gat in de lucht en begon te dansen toen ik alleen maar kon huilen. Ik knikte niet eens instemmend, maar oma wist al genoeg.


Eenmaal aan tafel na een boel geknuffel en ‘Proficiat! Ik ben zo blij voor jullie! Ik word gewoon oma!’ kreten, vroeg oma me het hemd van het lijf. Hoe ik me voelde, hoe lang ik al wist dat ik zwanger was en hoe we het de rest gingen vertellen. Nadat ik dat allemaal had verteld, en oma nadrukkelijk had gevraagd om voorlopig haar mond te houden, heb ik haar tegen 14.00 uur naar huis gestuurd in verband met de afspraak.


Om 14.00 uur kwam dus mijn contactpersoon van moeders voor moeders. Laten we haar voor het gemak Kim noemen. Het was een heel prettig gesprek met Kim. Ze heeft nog een keer een test gedaan, die naar haar zeggen ‘Echt niet zo duidelijk zou zijn als mijn eigen test’, maar niets was minder waar. Het is overduidelijk dat ik zwanger ben. Als bedankje kreeg ik alvast een cadeautje een inbakerdoek van badstof en natuurlijk kreeg ik de witte kan waar ik de komende weken mijn urine in op zou vangen.


Ik ben heel erg benieuwd hoe dat gaat zijn, iedere dag mijn urine opvangen. Het zal het sowieso waard zijn, omdat ik heel goed weet voor wie ik het doe.


Dag kleine spruit, ik kan niet wachten tot ik binnenkort je hartje zie kloppen. Mama houdt van je xx


Weetje over Moeders voor Moeders

Dat wat Moeders voor moeders doet, bestaat al meer dan 85 jaar. Wat in 1931 begon onder de titel ‘Urine inzameling Organon’ werd op 1 oktober 1966 Moeders voor moeders. Zij zamelen urine in van zwangere vrouwen en uit de urine wordt het HCG-hormoon gewonnen. Dit hormoon wordt vervolgens gebruikt om geneesmiddelen van te maken die gebruikt worden bij vruchtbaarheidsbehandelingen. – Bron: Moeders voor moeders.De reden dat ik meedoe met Moeders voor moeders:

Zoals jullie in mijn eerdere blog al konden lezen, kreeg ik ongeveer 8 jaar geleden de diagnose PCOS. De kans dat ik samen met mijn vriend in een traject terecht zou komen, zou bij ons dus gemiddeld groter zijn. Wetende dat er op dat moment medicatie beschikbaar zou zijn, die ons zou kunnen helpen om zwanger te worden, was een geruststelling. Ik had er al eens van gehoord, en toen ik de info kreeg via de verloskundige om me aan te melden bij Moeders voor moeders, was het besluit eigenlijk al genomen. Ik wilde graag iets doen voor alle ouders die in het traject zitten, waar wij in hadden kunnen zitten.In deze blog serie ‘Mommy to be’ houd ik jullie op de hoogte van alle ontwikkelen rondom mijn zwangerschap. Van de keuze om voor een kindje te gaan tot de uiteindelijke bevalling. Vanaf nu komt er in deze categorie regelmatig een blog online, dus blijf de website in de gaten houden!

17 keer bekeken

© 2018 by Mariëlle Nooijen. Proudly created with Wix.com

  • Facebook Basic Black
  • Black Instagram Icon