Blog

  • marielleslifestyle

Dagboek aan mijn kleine spruit #6

Bijgewerkt: jul 7Dag lieve kleine spruit,


Als ik dit schrijf, zijn we alweer terug, maar we waren afgelopen week naar Athene. Helaas zijn we eerder naar huis gekomen van onze vakantie, vanwege de omstandigheden wilden we het zekere voor het onzekere nemen.Afgelopen woensdag vertrokken we. Oma had ons rond 13.30 uur afgezet op Eindhoven airport, zodat we op tijd in konden checken. We kwamen pas om 21.30 uur lokale tijd aan in onze airbnb. Onze host had ons rondgeleid in het knusse appartement en aangeraden om bij de taverne tegenover een hapje te eten.


Donderdag hebben we rustig aan gedaan en hadden we rond 17.00 uur een city tour gepland met een Nederlands sprekende gids. Vrijdag zijn we de Akropolis opgeklommen en hebben daar de ruïnes bezichtigd. Dat was maar goed ook, want de volgende dag zou alles gesloten zijn.


Wat was er dan gebeurd vraag je je af? Sinds de carnaval waren er al berichten over het coronavirus, oftewel covid-19, in Nederland. Na de carnaval bleken er enkele mensen besmet te zijn en dit werd langzaamaan steeds meer. Op het moment dat we in Athene kwamen, waren de dag daarvoor alle scholen al gesloten in Athene om de kans op besmetting te minimaliseren. Vanaf de zaterdag daarna, de dag nadat we de Akropolis gezien hadden, zouden ook alle musea, archeologische opgravingen, sportscholen, schoonheidsspecialisten, kappers en dergelijke moeten sluiten. Ook de winkels moesten sluiten, behalve de (24 uurs) supermarkten. Restaurants mochten open zodat men eten af kon halen, maar gasten mochten niet meer binnen of op het terras gaan zitten. Deze maatregelen waren vooralsnog niet in Nederland genomen, maar in een stad als Athene is het wel begrijpelijk. Er wonen ruim 4 miljoen mensen in een relatief klein gebied.


Zondags zijn we nog wel naar de Poseidon tempel geweest. We mochten niet bij de tempel komen, omdat het een archeologische opgraving is, maar konden het gelukkig van een afstandje bekijken.


Vanaf het moment dat we op vrijdag wisten dat eigenlijk alles zou sluiten, en we niet heel veel meer konden doen of zien in Athene, zaten we al in dubio of we eerder naar huis moesten gaan. Op de terugweg van de Poseidon tempel naar huis kreeg ik een push bericht van de buitenlandse zaken app op mijn telefoon. Eenmaal terug in de airbnb zagen we dat Griekenland inmiddels op ‘geel’ stond en dat in- en uitreizen minder gemakkelijk zou kunnen zijn. Papa heeft toen meteen onze tickets omgeboekt om maandag terug te reizen. Eigenlijk zouden we tot woensdag blijven, maar we zijn nu blij dat we dat niet hebben gedaan.


Maandagavond hebben we een avondvlucht naar Eindhoven gehad en zijn we opgehaald door je oom. Ineens ziet de wereld er anders uit. Terug aan het werk zal er voor mij nog niet in zitten, want bij mij op het werk hebben ze de boel al stil gelegd. Papa kan wel weer aan het werk als onze vakantie er op zit, maar het is nog even de vraag hoe dit vorm gaat krijgen. Via de opa’s en oma’s horen we dat er in de supermarkten flink gehamsterd wordt. Vooral toiletpapier wordt veel ingeslagen. Ik zou niet weten waarom, misschien zijn mensen bang dat ze anders niet naar de wc kunnen haha.


Papa en ik zijn niet zo van die Amerikaanse dingen zoals een babymoon of een babyshower, maar we hebben onze vakantie in Athene achteraf gezien omgedoopt tot onze babymoon. De kans dat we nog een weekje naar de Veluwe gaan voordat jij geboren wordt, zal zeer klein zijn. De verwachting is dat we voorlopig nog wel in deze situatie zitten. Mochten we tegen de zomer weer wat bewegingsvrijheid hebben, dan zal het overal enorm druk worden. Om dan op vakantie te gaan of een dagje weg te gaan, lijkt ons niet leuk met al die drukte. Voor nu is het belangrijkste dat jij goed groeit en ik niet ziek wordt. We houden het nieuws goed in de gaten en nemen de hygiëneregels serieus.


Volgende week ben ik alweer 13 weken zwanger en is het eerste trimester voorbij. Ik ben benieuwd of het tweede trimester echt zo anders is als het eerste.


Dag lieve kleine spruit, ik schrijf je snel weer.


Mama houdt van je xx


In deze blog serie ‘Mommy to be’ houd ik jullie op de hoogte van alle ontwikkelen rondom mijn zwangerschap. Van de keuze om voor een kindje te gaan tot de uiteindelijke bevalling. Vanaf nu komt er in deze categorie regelmatig een blog online, dus blijf de website in de gaten houden!

10 keer bekeken

© 2018 by Mariëlle Nooijen. Proudly created with Wix.com

  • Facebook Basic Black
  • Black Instagram Icon