Blog

  • marielleslifestyle

Dagboek aan mijn kleine spruit #7


Dag lieve kleine spruit,


We zijn nu ruim 2 weken terug van Athene en sindsdien ben ik niet meer naar het werk gegaan. De wereld ziet er heel anders, wat heel gek is. Bijna iedereen is namelijk in de ban van Covid-19.Alle scholen zijn gesloten, van peuterspeelzalen tot universiteiten, iedereen met een contactberoep mag hun vak niet meer uitoefenen, men moet thuis werken behalve als het niet anders kan, winkels zijn gesloten (behalve supermarkten) en ga zo maar door. Als je naar de supermarkt gaat om boodschappen te doen, moet je alleen gaan. De winkelwagentjes worden voor je schoongemaakt of er staat een antibacteriële spray en papier om zelf voor gebruik het handvat van het winkelwagentje schoon te maken. Op straat moet je 1,5 meter afstand houden tot elkaar, behalve als je uit hetzelfde huishouden komt en nog veel meer.


Het nieuws staat bol van de ontwikkelingen rondom het virus, hoeveel nieuwe besmettingen, nieuwe ziekenhuisopnames en helaas ook sterfgevallen er zijn. De verwachting is dat de piek nog lang niet is bereikt. Zoals ik de vorige keer al schreef is mijn werk al gesloten, papa kan wel gaan werken, maar moet dat wel regelmatig thuis doen. Hoe lang ik thuis moet blijven is nog onduidelijk, maar dit zal nog wel meerdere weken duren.


Inmiddels voel ik me een stuk beter. Ik ben overdag minder misselijk, ’s avonds voor ik ga slapen ben ik meestal nog wel misselijk, maar dit kan ik voorkomen door nog wat te eten en een flink glas water te drinken. Als ik iets vies zie of ruik moet ik wel sneller kokhalzen, geen idee waar dit door komt, maar meestal komt het niet zo ver dat ik echt moet overgeven. In Athene op vakantie merkte ik al dat ik wat meer energie begin te krijgen, en dat is gelukkig aan het doorzetten. De ene dag is echter de andere niet. Ik kan de ene dag vol energie zitten en van alles doen, terwijl ik de dag daarna niet vooruit te slepen ben. Als ik ergens intensief mee bezig ben zoals poetsen, kan ik de ene keer aan een stuk doorgaan en de andere keer moet ik na 10 a 15 minuten even stoppen en op adem komen. Het is dus heel erg wennen, en goed naar mijn lichaam luisteren. Ik besef me goed dat het komt doordat mijn lichaam hard aan het werk is om jou te laten groeien, maar ik ben niet gewend om op tijd rust te nemen. Voor mij is het heel normaal om even snel dit of dat te doen, en als ik ergens tussendoor aan denk, doe dat ik dat wel even tussendoor. Dat kan dus niet meer en is heel gek om mee te maken, maar als dat alles is, vind ik het prima!


Gisteren was papa jarig, en vanwege het virus konden we zijn verjaardag natuurlijk niet vieren. Als verrassing had ik je opa en oma, ooms, tantes, neefjes en nichtje gevraagd om te videobellen zodat zij hem ook nog konden feliciteren. Van mij had hij een voorleesboekje cadeau gekregen en de andere oma was nog langs gekomen om cadeautjes af te geven. Van haar kreeg papa ook enkele boekjes waar hij jou straks uit kan voorlezen. Het was natuurlijk heel gek dat papa zijn verjaardag niet kon vieren zoals normaal, maar we moeten ons nu eenmaal aanpassen aan deze situatie.


Aankomende week is er weer een controle gepland bij de verloskundige, ook dit is veranderd in verband met het virus. Papa mag helaas niet meer mee naar controles of de echo. Gelukkig heeft hij jou nog op de echo gezien toen we voor de termijn echo naar de verloskundige gingen net voor onze vakantie. Ik wacht nog even af wat de verloskundige komende week te zeggen heeft, maar zolang alles goed met jou is, ben ik gerustgesteld.


Groei maar lekker verder kleine spruit, ik schrijf je snel weer.


Heel veel liefs van mama xxIn deze blog serie ‘Mommy to be’ houd ik jullie op de hoogte van alle ontwikkelen rondom mijn zwangerschap. Van de keuze om voor een kindje te gaan tot de uiteindelijke bevalling. Vanaf nu komt er in deze categorie regelmatig een blog online, dus blijf de website in de gaten houden!

14 keer bekeken

© 2018 by Mariëlle Nooijen. Proudly created with Wix.com

  • Facebook Basic Black
  • Black Instagram Icon