Blog

  • marielleslifestyle

Dagboek aan mijn kleine spruit #8Dag Lieve kleine spruit,


Laatst had ik een afspraak bij de verloskundige, waar papa dus niet bij mocht zijn. Mijn werk is nog steeds gesloten i.v.m. covid-19 en onlangs kocht ik online zwangerschapskleding, want mijn broeken kan ik écht niet meer aan. En er kwam ineens heel vroeg een specifiek zwangerschapskwaaltje de hoek om kijken.De afspraak bij de verloskundige verliep goed. Mijn bloeddruk was goed en ik had naar jou hartje mogen luisteren. Papa heeft even mogen bellen tijdens de afspraak, om er toch een beetje bij te zijn. Van de verloskundige kreeg ik te horen dat in deze tijd niet alle afspraken doorgaan, behalve de echo’s. Normaal gesproken kom je iedere 4 weken op controle bij de verloskundige als je zwanger bent, maar nu dus niet. Het is van belang om het contact met anderen zoveel mogelijk te vermijden, dus als er niets aan de hand is, zijn de ‘normale’ controles niet nodig. Alleen als je een medische indicatie hebt, houden ze de controles aan die er ook voor staan. Aan de ene kant een hele geruststelling, want dat betekent dat wij allebei gezond zijn. Aan de andere kant minder, want zo’n eerste zwangerschap is toch spannend omdat je alles voor het eerst meemaakt, dus dan kunnen die controles extra geruststelling bieden. Ze gaf me wel mee, dat ik zeker moet bellen als ik denk dat er iets niet goed is, juist vanwege de minder frequente controles. Gelukkig maar.


Mijn werk is dus nog steeds gesloten. We worden wel regelmatig op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen, zoel via het werk als via het nieuws. Het werk volgt namelijk de richtlijnen vanuit de overheid. Tot op heden is er nog niet bekend wanneer we weer open gaan, maar binnenkort hebben we wel een online werkoverleg. Er is namelijk een protocol opgesteld hoe we te werk zullen gaan, zodra we open gaan, en dat gaan we dan bespreken en kunnen we vragen stellen. Even afwachten dus.


Onlangs heb ik dus online zwangerschapskleding gekocht. Iets wat ik niet graag doe, online shoppen, zeker niet wat kleding betreft. Ik ben misschien nogal ouderwets, maar ik ga liever offline shoppen. Dan kan ik veel beter zien wat het model van de kleding is en bijvoorbeeld de stof aanvoelen. In deze tijd heb ik helaas weinig te kiezen, dus daar zat ik met mijn laptop. Ik had een vriendin gevraagd of ze me wilde helpen, dus ook zij zat achter haar laptop. Iedere keer stuurden we elkaar linkjes door van kleding die we leuk vonden en zaten we uitgebreid te discussiëren over wat wel of niet leuk en praktisch zou zijn. Er zat nogal wat tussen van de winter collectie, en we gaan de zomer in, dus we moeten ook wel een beetje praktisch denken. Ondertussen zat papa tv te kijken en die werd langzamerhand gek van ons haha. Uiteindelijk bestelde ik kleding bij Wehkamp en C&A. De bestelling van Wehkamp had ik snel binnen, op die van de C&A zit ik helaas nog te wachten. Er zit tot nu toe al heel veel leuks tussen, dus ik ben benieuwd naar de C&A bestelling!


En toen…. Tja ik had het er aan het begin al over, kwam er al heel vroeg een specifiek zwangerschapskwaaltje de hoek om kijken. Iets wat eigenlijk nog lang niet hoeft te gebeuren! Iets wat meestal pas aan het einde van de zwangerschap of na de bevalling op gang komt. Ik zat laatst namelijk in bad en toen zag ik ineens een wit laagje op mijn tepel zitten! Het was geen zeep, want ik probeerde het eraf te spoelen en dat lukte dus niet. Ik dacht zowat in paniek, nu al! Is dit niet veel te vroeg? Ik belde dus direct oma op, om te vragen of dit normaal was. Ze lachte heel hard dat ik haar daar speciaal voor belde. Wist ik veel dat dit al zo snel kon, haha. Daarna heb ik nog even gegoogled en las ik uiteindelijk ergens dat het heel normaal is dat dit gebeurd als je in bad gaat of onder de douche staat. Dat dit bij de een eerder voorkomt dan bij de ander, maar dat het dus niet iets heel vreemds is. Pfieuw een hele geruststelling dus.


Ondanks dat ik thuis zit, maak ik dus genoeg mee en heb ik jou dus meer dan voldoende te vertellen. Wat je allemaal niet meemaakt tijdens een zwangerschap haha.


Volgende keer heb ik ook weer genoeg te vertellen, omdat ik met het werk dan werkoverleg heb gehad en de 20 weken echo is binnenkort gepland. Genoeg om naar uit te kijken dus.


Dag lieve kleine spruit,

Mama houdt van je xxIn deze blog serie ‘Mommy to be’ houd ik jullie op de hoogte van alle ontwikkelen rondom mijn zwangerschap. Van de keuze om voor een kindje te gaan tot de uiteindelijke bevalling. Vanaf nu komt er in deze categorie regelmatig een blog online, dus blijf de website in de gaten houden!

17 keer bekeken

© 2018 by Mariëlle Nooijen. Proudly created with Wix.com

  • Facebook Basic Black
  • Black Instagram Icon