Blog

  • marielleslifestyle

Een vernieuwde website

Zoals jullie zien heb ik een nieuwe website. Ik heb er bewust voor gekozen om over te stappen van Wordpress naar Wix. Talentcoach Emily van Dijk gaf me de tip om Wix te gebruiken omdat het veel gemakkelijker is in gebruik. En dat is zo. Zeker als je zelf een website snel in elkaar wil zetten, niet heel handig bent met zulke dingen of gewoon 0 ervaring hebt, is het een échte aanrader. Vooral als je gewoon een blog wilt starten, of startende ondernemer bent en nog niet het geld hebt om een uitgebreide website te laten bouwen.


Ten opzichte van Wordpress is Wix veel overzichtelijker in gebruik en de templates die je kunt kiezen zijn onder verdeeld in welke functie je website moet hebben. Als je bijvoorbeeld een webshop wilt maken, zijn er niet allerlei technische functies en handelingen nodig zoals plugins en dergelijke. Bij Wix kies je gewoon wat voor website je wilt creëren. Wil je een blog starten, je portfolio laten zien, een webshop starten of ben je bezig met fotografie of muziek, of wil je een website creëren voor een restaurant of bedrijf? Uit dat soort templates en meer kun je dus kiezen. Ideaal, want je bent geen tijd kwijt met het uitzoeken van de plugins die je nodig hebt én deze te installeren én deze goed eruit te laten zien op je website.


Het enige nadeel, voor mij dan, is dat je een domein naam moet kopen (als je die nog niet hebt) én je account moet upgraden als je een normale website wilt creëren. Als je gratis wordpress wilt gebruiken, staat er alleen ‘.wordpress.com’ achter je website naam. Bij Wix moet je je account upgraden wil je een domeinnaam koppelen als je die al hebt. Alleen een domeinnaam kopen is namelijk niet zo duur, deze heb je al voor €1,00.


Super blij met deze overstap dus! Het bespaart tijd, en ik kan nog steeds mijn blogs blijven plaatsen.


Voor degene die een eigen website hebben, wat voor criteria vind jij belangrijk als je kiest voor een webhost/website waarbij je zelf je website kan maken?

9 keer bekeken

© 2018 by Mariëlle Nooijen. Proudly created with Wix.com

  • Facebook Basic Black
  • Black Instagram Icon