Blog

  • marielleslifestyle

Einde 1e trimesterHet eerste trimester is voorbij. Hoe heb ik dit eerste trimester ervaren en hoe sta ik tot nu toe in mijn zwangerschap? Heb ik veel zwangerschapskwaaltjes gehad, of juist niet?

Achteraf gezien is dat eerste trimester ontzettend snel gegaan. Van die 13 weken krijg je vaak de eerste 4 a 5 weken natuurlijk nog niets mee. Het allerleukste moment was toch wel ontdekken dat we een kindje verwachten. En daarna is het natuurlijk helemaal feest als je anderen gaat vertellen dat er een kindje op komst is. Maar is er eerst een spannende periode. Hoewel die 13 weken voorbij vlogen, duurden de weken tot en met de eerste echo voor mij echt heel erg lang. De grote vraag is namelijk, klopt het hartje wel? We bleven over het algemeen wel positief, vooral mijn vriend, maar ik vond het af en toe toch wel spannend. En niet alleen of het hartje zou kloppen, die eerste afspraak bij de verloskundige vond ik überhaupt spannend.

Spannend

Het was wel een gezonde spanning, vooral nieuwsgierig naar wat er allemaal gaat gebeuren, want zo’n eerste afspraak bij de verloskundige is niet iets waar je je echt op kan voorbereiden. Mijn bloeddruk werd in rust gemeten, oftewel ik moest mijn mond dichthouden, en we hadden een kort gesprekje met de verloskundige. Daarna naar de andere verloskundige die de echo deed.


En toen…

Zagen we het hartje kloppen! Ik merkte dat er een hele brede glimlach op mijn gezicht kwam. De opluchting kwam pas toen we thuis waren. Van de verloskundige kregen we hét koffertje mee, dat koffertje dat alle zwangeren mee krijgen waar allerlei folders inzitten, maar ook een tegoedbon van Wehkamp en kortingscodes van andere (web)winkels. Er zaten vast nog veel meer dingen in, maar dat ben ik inmiddels vergeten haha.


Zwangerschap aankondigen

Een van de leukste dingen van je zwangerschap is anderen vertellen dat je zwanger bent! Wij hadden ervoor gekozen om het stil te houden tot de eerste echo, ware het niet dat mijn moeder er al eerder achter kwam. Die heeft het netjes stil gehouden, maar ik kon merken dat ze super blij was toen ze aan de rest van de wereld kon verkondigen dat ze oma wordt! Iedere reactie is leuk, maar voor mij sprong de reactie van míjn oma er toch echt uit. Voor haar is het haar eerste achterkleinkind, en ze had nooit gedacht dat ze dit mee zou maken. Ze heeft wel altijd gehoopt dat ze het mee zou maken, dus dit was voor haar een hele leuke verrassing! Haar reactie is ook gefilmd en ik kijk deze natuurlijk heel graag terug. Nu ik dit schrijf en terugdenk aan haar reactie staan de tranen weer in mijn ogen.


Zwangerschapskwaaltjes

Niet lang nadat ik wist dat we een kindje zouden verwachten, staken de eerste kwaaltjes de kop op. Misselijkheid, zowel ’s ochtends als gedurende de dag, waardoor ik continu kleine beetjes moest eten om het misselijke gevoel te onderdrukken. Dit was wel aanwezig en absoluut geen fijn gevoel, maar ik vond het over het algemeen meevallen. Ik heb verschillende verhalen gehoord waar vrouwen vele malen meer last hadden van zwangerschapsmisselijkheid, dus ik had echt niet te klagen. Een ander kwaaltje, waar ik veel meer last van had dan de misselijkheid, was pijnlijke borsten. Misschien denk je als lezer, dit is echt te veel informatie, maar het hoort erbij, dus dan deel ik dit ook. Ik kan niet zeggen dat mijn borsten enorm zijn gegroeid in het 1e trimester, maar mijn bh’s zaten al heel snel niet fijn meer. Dit was zo erg dat ik in mijn 7e week al andere bh’s heb gekocht, bh’s waar géén beugel in zat. Wat een opluchting! Verder had ik last van vermoeidheid en merkte ik dat ik nóg emotioneler reageerde dan normaal, haha. De vermoeidheid zorgde ervoor dat ik na het werk eerst even moest gaan liggen en mijn vriend dan moest koken. Ik vond het toen ook niet verantwoord om ’s avonds nog auto te rijden, dus deed ik dat heel bewust niet. Die emoties merkte ik pas écht op toen we de live action film van Dumbo keken, en die emoties hadden ook wel heel erg te maken met de moederlijke gevoelens die ik toen voor het eerst voelde.


Eerste aankopen

Kort nadat ik wist dat ik zwanger was, liep ik door de Hema en zag ik een heel schattig rompertje. Het had een print van kleine jungle diertjes, super schattig! Het was de laatste die er hing, maar ik heb hem niet gekocht. Ik dacht nog ‘Mijn vriend ziet me al aankomen!’. Ik heb er achteraf heel erg spijt van, want ongeveer een week later liep ik door hetzelfde Hema filiaal en zag ik hem niet meer hangen. Sindsdien ben ik er naar op zoek geweest, maar ik kan ‘m nergens vinden! Ook niet online :-(


Het eerste wat ik kocht is het boek 12 maanden zwanger van Martine en Willemijn bekend van 2WMN. Hun kanaal heet inmiddels ‘Wil & Tien’. Ik kijk af en toe hun vlogs en toen ik van het boek hoorde toen het nog in ontwikkeling was, leek het me al een heel mooi boek om te lezen. Ik ga er nog een review over schrijven zodra ik het boek uit heb, maar wat ik tot nu toe erg prettig vind is de combi van feiten met hun persoonlijke ervaringen.

Mijn vriend kocht als eerste een hartslag meter (fetal doppler) om het hartje van de kleine ook thuis te kunnen horen. Het heeft een tijdje geduurd voordat we het zelf goed konden horen, langer dan op de gebruiksaanwijzing staat. Ook hierover zal nog een review komen, dus wacht nog even met vragen welke we precies hebben gekocht ;-)

In deze blog serie ‘Mommy to be’ houd ik jullie op de hoogte van alle ontwikkelen rondom mijn zwangerschap. Van de keuze om voor een kindje te gaan tot de uiteindelijke bevalling. Vanaf nu komt er in deze categorie regelmatig een blog online, dus blijf de website in de gaten houden!

16 keer bekeken

© 2018 by Mariëlle Nooijen. Proudly created with Wix.com

  • Facebook Basic Black
  • Black Instagram Icon