Blog

  • marielleslifestyle

Even niets tijdens de feestdagen


Maand 5 was voorbij gevlogen en maand 6 van onze TTC reis stond voor de deur. Halverwege december verwachtte ik mijn menstruatie. 1 a 2 weken daarvoor overlegde ik met mijn vriend. Kerst en oud en nieuw kwamen er natuurlijk aan en ik wilde even gewoon kunnen genieten. We besloten om na mijn menstruatie niet of veilig te vrijen, zodat ik met kerst en oud en nieuw gewoon kon genieten van een wijntje en niet moest opletten op wat ik wel of niet mocht eten.


Even pauze, even weer ‘normaal’. Niet gefocust op wanneer mijn vruchtbare periode komt. Dat gaf ook rust aan ons hoofd, en vooral aan die van mij. Lekker genoten van al het eten tijdens de feestdagen en de vele wijntjes met oud en nieuw. Me geen zorgen maken of het deze maand wel of niet gaat lukken, want het zal toch niet lukken deze maand.


Na oud en nieuw ging het leven gewoon weer verder, maar wel wat rustiger dan in onze – laat ik het even ‘actievere’ noemen – TTC maanden. Ongeveer 2 weken na oud en nieuw kreeg ik een schuldgevoel. Stel ik was toch al zwanger in december? Ik had mijn menstruatie gehad, een stuk later dan normaal, maar je hoort wel eens vaker van die spookverhalen dat je dan toch zwanger kan zijn. Had ik niet voor de zekerheid een test moeten doen? Wat als ik toch al zwanger was, en er nu iets mis is met het kindje? Al deze vragen en onzekerheden spookten door mijn hoofd. Mijn vriend probeerde me keer op keer gerust te stellen, maar dat hielp niet. Toch even een test halen. Negatief, natuurlijk. Pfieuw wat een opluchting.


Inmiddels enkele dagen overtijd gingen we naar de bruiloft van mijn schoonzus. We moesten sowieso met de auto, dus ik zou voor de zekerheid de BOB zijn. Op de bruiloft voor de zekerheid alles waarvan ik niet zeker wist of het wel of niet rauw was (zoals kaas) niet gegeten en sowieso de fuet en ander rauw vlees bij de tapashapjes overgeslagen. Een week later en ik begon me zorgen te maken. Zwanger was ik in mijn optiek niet, maar ik had wel last van steken in mijn buik. Ik was inmiddels ruim een week overtijd. Wat als er iets niet goed is in mijn baarmoeder of met mijn eierstokken? Op dinsdagochtend 28 januari belde ik de huisarts op met mijn zorgen. De assistent zei dat ik eerst thuis een test moest doen voordat ik langs mocht komen. Als ik niet zwanger bleek, zou ik meteen kunnen bellen voor een afspraak.

’s Avonds vertelde ik dit zenuwslopende nieuws aan mijn vriend en we besloten om de volgende dag een test te doen.

In deze blog serie ‘Mommy to be’ houd ik jullie op de hoogte van alle ontwikkelen rondom mijn zwangerschap. Van de keuze om voor een kindje te gaan tot de uiteindelijke bevalling. Vanaf nu komt er in deze categorie regelmatig een blog online, dus blijf de website in de gaten houden!

13 keer bekeken

© 2018 by Mariëlle Nooijen. Proudly created with Wix.com

  • Facebook Basic Black
  • Black Instagram Icon