Blog

  • marielleslifestyle

Focus veranderen


Op het moment dat ik dit in mijn schriftje schrijf, zijn we inmiddels in onze 4e maand van onze TTC reis. De eerste 3 maanden waren best wel gefocust op het zwanger worden, vooral mentaal. Toen in de 3e maand bleek dat ik weer mijn menstruatie had, zakte de moed me in de schoenen.


Tot ik een post las op Instagram van Edwin Selij (zijn instagram naam is @hypnosekoning) over hoe je ziek kan worden door jezelf ziek te denken. Je kan dat ook omdenken. Dat moet je alleen niet zo doen: “Ik word niet ziek/ik ben niet gestresst” of iets dergelijks. Het woordje ‘niet’ werkt dan alleen maar averechts volgens hem. Je bent dan nog steeds gefocust op het ziek zijn of de stress hebben.


Zijn denkwijze ben ik vervolgens bij mezelf toe gaan passen. Ieder moment als ik twijfel had of bang was dat het niet zou gaan lukken dacht ik ‘We worden deze maand zwanger, het kindje is gezond, de zwangerschap gaat goed verlopen’.


Of het zou helpen om daadwerkelijk zwanger te worden wist ik op dat moment niet. Wat het me wel bracht was rust. Zowel in mijn hoofd als in mijn lijf. Want die eerste 3 maanden had ik allerlei vage klachten of dingen die ik voelde. Een beetje net zoals de eerste maand, toen ik ervan overtuigd was dat ik zwanger was. In die tweede en derde maande was het ook weer dat ik misselijk was, buikpijn had of steken voelde in mijn buik. Maar de 4e maand was alles rustig, op een buikgriep met koorts na.


Ik houd me maar voor dat alles goed komt. Echt waar.

In deze blog serie ‘Mommy to be’ houd ik jullie op de hoogte van alle ontwikkelen rondom mijn zwangerschap. Van de keuze om voor een kindje te gaan tot de uiteindelijke bevalling. Vanaf nu komt er in deze categorie regelmatig een blog online, dus blijf de website in de gaten houden!

18 keer bekeken

© 2018 by Mariëlle Nooijen. Proudly created with Wix.com

  • Facebook Basic Black
  • Black Instagram Icon