Blog

  • marielleslifestyle

Recensie gesprek met talentcoach Emily van Dijk

Donderdag 11 oktober had ik een coaching sessie met talentcoach Emily van Dijk. Emily is een spontaan, vrolijk en open persoon. We hebben een ontzettend leuk gesprek gehad!


Waarom een coaching sessie?

Hoewel ik nu ik geen werk heb, ben ik druk bezig met solliciteren. Daarnaast ben ik bezig om mijn schrijf carrière te ontplooien. Dat betekent dat ik druk bezig ben met schrijven, maar ook ben ik aan het ontdekken hoe ik eventueel als schrijver bij een bedrijf kan gaan werken. Daarnaast ben ik verschillende kranten en magazines, zowel lokaal als nationaal, aan het benaderen om te vragen of zij interesse hebben in mijn columns.

Maar mijn passie is en blijft toch fictie schrijven. Daar moet ik, zeker qua technisch schrijven, nog heel veel in groeien. En hoe kom je in dat wereldje van schrijvers terecht? Wie moet je benaderen? En wat doe ik met al die andere 1001 ideeën? Deze en nog veel meer vragen wilde ik graag beantwoord hebben. Via de instastory van Charlotte van ’t Wout, waarover ik eerder al een blog heb geschreven op mijn oude website, kwam ik uit bij Emily. Ik bekeek haar eigen pagina én haar website van Ash Agency en dacht meteen ‘Haar moet ik hebben!’.


De coaching sessie

Het gesprek was heel leuk! We hebben een heel prettig informeel gesprek gehad. Ik mocht wat vertellen over wie ik ben, wat ik doe en ik had een lijstje gemaakt met dingen die ik wilde bespreken. Nadat dat allemaal was besproken ging ze me heel gericht tips geven. Écht to the point wat ik allemaal moet doen, wil ik bereiken wat ik wil bereiken. Enkele dingen waarvan je misschien zegt ‘Dat had ik zelf ook kunnen bedenken’, maar voor mij zijn die juist belangrijk. Ik twijfel namelijk of ik dat soort dingen wel moet doen, dan is het fijn om de bevestiging te krijgen dat je daarmee al op de goede weg bent. De onzekerheid wordt als het ware weggehaald. En daarnaast waren er meer dan genoeg die ik nog niet had bedacht.


Toegevoegde waarde

De toegevoegde waarde die Emily voor mij gaf is dat ze het ‘wereldje’ een beetje kent. Ze weet echt niet alles, maar kwam bijvoorbeeld met tips voor websites waar columns geplaatst worden. Ze kan je heel goed een richting uit sturen. Emily is bijvoorbeeld minder goed bekend met de musical wereld, maar kon wel richting geven aan mijn acties, zodat ik zelf die connecties in dat ‘wereldje’ kan maken. Zij gaf me ook nog de tip om voor Wix te kiezen in plaats van Wordpress. Het bespaart veel tijd als je met een simpeler programma werkt, wat je tijd oplevert om andere dingen te doen.


Key words

Na het gesprek waren er enkele woorden die je wel de sleutelwoorden kan noemen van alles wat we hebben besproken:

  • Focus

  • Groots dromen, klein beginnen

  • Research

  • Durven brutaal te zijn

  • Leren, leren en nog eens leren


Al met al dus een super inspiratie sessie!

16 keer bekeken

© 2018 by Mariëlle Nooijen. Proudly created with Wix.com

  • Facebook Basic Black
  • Black Instagram Icon