Blog

  • marielleslifestyle

Strive for progress not perfection

Bijgewerkt: 20 nov 2018Jullie hebben vast wel eens gehoord van bovenstaande quote die de titel van dit blog siert. Ga voor vooruitgang niet voor perfectie. Een quote die mij op het lijf geschreven staat. Iedereen maakt namelijk ups en downs mee. Je hele leven lang, maar zeker als je doelen wilt bereiken. Zo ondervond ik ook weer eens.

Tijdens de zomerperiode was ik vol goede moed begonnen met een nieuwe workout routine. Niet naar de sportschool, maar zoveel mogelijk thuis. Met een geheel eigen gemaakt schema waarin ik een combinatie maakte van wekelijkse wandeling met een vriendin, het powerwalken vanuit de fitclub, de Herbalife 24Fit DVD's én verschillende challenges.

Dat ging goed, totdat we op vakantie gingen. Het begon met ons allereerste weekendje weg naar Leeuwarden, waarna het al een beetje verslofte. Toen kwam onze vakantie naar de Veluwe en enkele weken later zijn we een weekend naar Parijs geweest. Na dat laatste weekend was ik er helemaal niet meer mee bezig. Terwijl ik eigenlijk volop de tijd had, omdat ik sinds begin september werkloos ben.


Geen tijd hebben is juist geen prioriteit maken

Ik zei telkens tegen mezelf dat ik geen tijd had. Dat ik druk was met anderen bezigheden zoals met solliciteren en schrijven. Dat is natuurlijk de grootste onzin als je geen werk hebt. Als je 8 uur slaapt, heb je nog 16 uur over om allerlei andere dingen te doen. Ja het kost tijd om te koken, te eten, je aan te kleden, maar dat zijn slechts enkele uurtjes per dag. Dat ik geen tijd heb was dus absoluut niet de oorzaak, ik had vooral niet de prioriteit om het te doen. Tussendoor ben ik wel weer een keertje begonnen, maar dit verslofte gauw genoeg weer.


Vorige week ben ik al voor mezelf gestart met de 21 dagen challenge. Dat betekent 21 dagen geen snoep, koek, chips, gebak, fastfood, chocolade, alcohol, frisdank of vruchtensap. Gebak is niet geheel gelukt, omdat mijn vader afgelopen donderdag jarig was, maar ook hierbij geldt Strive for progress, not perfection. Het is me echter wel gelukt om ook op papa’s verjaardag en alle andere dagen gezonde(re) keuzes te maken, weer wat beter te focussen. En vandaag, de start van de 2e week van de 21 dagen challenge, ben ik weer gestart met mijn workout routine. Nee, ik ben niet verder gegaan waar ik ben gebleven, ik ben weer helemaal opnieuw gestart.


Zoals ik zei, ga voor vooruitgang. Herkennen en erkennen dat je minder goede keuzes hebt gemaakt, maar dan vooral ook zorgen dat je de goede keuzes weer oppakt en focust.

9 keer bekeken

© 2018 by Mariëlle Nooijen. Proudly created with Wix.com

  • Facebook Basic Black
  • Black Instagram Icon