Blog

  • marielleslifestyle

Sushi, carpaccio en brie

Bijgewerkt: mei 15Vanaf het moment dat we ervoor zouden gaan, ben ik flink wat research gaan doen. Ik wist al heel veel vanuit mijn opleiding als diëtist, maar het is toch anders als je er ook zelf mee te maken krijgt. Je wilt dan toch echt zeker zijn dat je het goed doet, zo zit ik in elk geval in elkaar.


Enkele dagen na onze beslissing ben ik dan ook meteen naar de drogist gegaan om foliumzuur te kopen. Verder heb ik in mijn research gekeken wat ik nou wel en niet mag eten. Bij kaas moet je er bijvoorbeeld voor zorgen dat het niet van rauwe melk is gemaakt. Ook rauwe vis en rauw vlees mag niet meer (bye bye gerookte zalm, sushi en carpaccio :’( ). Het zal vast niet lukken om alles te onthouden, dus ben ik op zoek gegaan naar een oplossing. Daar kwam ik snel uit op de app ‘Zwangerhap’ van het Voedingscentrum. Ideaal! Ieder moment van twijfel pak je even de app erbij. Zeker handig als je bijvoorbeeld gaat eten in een restaurant en geen productinformatie kan aflezen.


Alcohol is natuurlijk sowieso uit den boze en laat ik met gemak staan. Ik heb mezelf wel beloofd, zodra ik toch een menstruatie heb, en ik heb zin in iets wat ik niet zou mogen, dan pak ik dat wel op dat moment. 9 maanden al die dingen niet mogen nuttigen is vervelend, geen ramp natuurlijk. Ik vond het echter wel fijn om het mezelf te gunnen op een moment dat het wel kan. Stel het zou langer dan een jaar duren voordat ik überhaupt zwanger ben, dan gaat het voor je gevoel nog langer duren. Dat is natuurlijk onnodig. We zien wel hoe het gaat, maar zo lang het nodig is, gebruik ik de app Zwangerhap met heel veel plezier.In deze blog serie ‘Mommy to be’ houd ik jullie op de hoogte van alle ontwikkelen rondom mijn zwangerschap. Van de keuze om voor een kindje te gaan tot de uiteindelijke bevalling. Vanaf nu komt er in deze categorie regelmatig een blog online, dus blijf de website in de gaten houden!

27 keer bekeken

© 2018 by Mariëlle Nooijen. Proudly created with Wix.com

  • Facebook Basic Black
  • Black Instagram Icon